Tillgängliga notböcker för successivt eget lärande

Under alla mina år som musiklärare, både i skola och privat, är det någonting som aldrig gått ur tiden och det är noter & notböcker. För många år sedan när jag började min karriär fanns det dock inte lika stort utbud och vi fick köpa in böcker från vår lokala musikaffär för att därefter antingen kopiera upp noter på papper och dela ut till våra elever, eller så fick de själva springa i väg till affären och köpa sig ett eget exemplar. Låtarna i dessa notböcker vart även något begränsade och inte alls så moderna som dagens notböcker är.

Tusentals notböcker för olika instrument och genrer

Med tiden så har ju detta utvecklats till det positiva och idag finns det återförsäljare av noter och notböcker med ett utbud på tusentals olika böcker innehållande alltifrån gamla visor till nischade genrer och modern musik. Dessa böcker tillverkas också utifrån vilket instrument det är man utövar och det finns hur mycket som helst att välja mellan oavsett om du spelar trombon, klarinett, piano eller gitarr exempelvis. Det finns även körböcker och DVD skivor för ett lättare lärande, där man ser hur man skall gå till väga.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller professionell spelare – det finns något för alla

På dessa sidor spelar det ingen roll om du skall köpa notböcker för nybörjare eller för professionellt spelande – det finns allt och lite till att välja mellan. Även den som är helt ny på ett instrument finner lärande böcker med enkla noter i och det finns böcker för de allra mest erfarna spelarna. Att man kan utbilda sig på egen hand genom succesivt lärande med detta enorma utbud av noter och notböcker är helt fantastiskt tycker jag. Musik är någonting som aldrig kommer gå ur tiden.