Bra termosar

När behövs bra termosar? Egentligen skulle jag vilja svara ”alltid” på den frågan, för en bra termos är alltid behövligt. Men jag tycker nog att det går att utvidga svaret en aning då en ”bra” termos inte alltid behöver vara den bästa. Nu förstår ni nog inte vad jag svamlar om men jag ska förklara hur jag tänker. Först måste en bra termos definieras, tänker jag. För mig kan en bra termos vara en termos som inte läcker. Det kanske räcker för mig att ha i bilen med ett par koppar kaffe i när jag pendlar till jobbet varje morgon.

Definition av ”bra termosar”

Som sagt, en termos som inte läcker kan vara en bra termos. För jägaren som sitter på pass i skogen från klockan fyra på morgonen fram till lunch kan definitionen av en bra termos vara att den håller värmen längre än ett par timmar. För den som vill vara ute i skogen och vandra med en liten ryggsäck och mackor kan en bra termos vara synonymt med att den är lagom stor för att släpa runt på i ryggsäcken. Ja, ni förstår säkert vart jag vill komma med detta inlägg som enbart handlar om definitionen av en bra termos. Meningslöst tänker ni säkert, men inte för mig som går runt och funderar på sådana här saker.

Bra termosar i test

Jag har förstått att när det kommer till att bedöma en bra termos i tester så är det viktigt att den håller värmen länge, det finns faktiskt termosar som klarar av att hålla värmen i upp till 45 timmar. Det är inte dåligt! Det som också prioriteras är om termosen är lätt att bära med sig, det tycker jag är bra då det är många som tar med sig en termos vid utflykter och vandring och då vill man bära lätt. För mig är det viktigt med en lätt termos som håller värmen i minst 8 timmar! Det är min egen definition av en bra termos.