Pedagogiska leksaker bra för valpar

Att lek är en viktig del i valpars och barns uppväxt är nog många som vet. Vad få kanske känner till är att det också krävs att leken är pedagogisk, annars lär sig varken valpar eller barn.

För att göra leken pedagogisk krävs pedagogiska leksaker som är designade för att stärka det kognitiva tänkandet hos de individer som leker med leksakerna.

För valpar kan pedagogiska leksaker exempelvis vara några av dessa:

Boll/Kub med hundgodis i – Valpen måste rulla leksaken för att få öppningen att hamna neråt. Bra leksak för att träna hundens kognitiva tänkande samtidigt som den blir belönad. Går oftast att ställa in olika svårighetsgrader ifall det blir för lätt.

Mjuka gosedjur – Hundar älskar att bita i saker, men ibland vill de eller kan de inte bita i hårda pinnar eller andra hårda föremål. Då är gosedjur ett perfekt substitut. Det kan vara vilket sorts gosedjur som helst (som får förstöras), valpar biter lika gärna i katter som papegojor. Gosedjur fungerar som bra apportföremål inomhus och utomhus.

Agilityhinder – Med agilityhinder kan valpen träna både hopp och springa hinderbana. Det stärker både hundvalpens motorik och dess kondition, bra leksaker för hunden med för mycket energi, och för lite promenader.

Tennisboll och bollkastare – Hundar i alla åldrar älskar att springa efter bollar och helst vill de springa långt med dem. Med en bollkastare kan man kasta bollar mycket längre än med bara händerna. Det gör att hundarna får verkligen springa för att hämta bollen. Bra pedagogisk leksak för att träna apport, luktsinnet, kondition och uppmärksamhet. Har man tillgång till ett öppet fält där hundarna kan springa fritt utan koppel är det utmärkt för den här sortens leksaker.

Det finns med andra ord en hel del olika sorters pedagogiska leksaker som är perfekt för hunden i ert liv. Vare sig det är en stor eller liten, gammal eller ung hund, så är lekar bra för både ägare och vovve.