Ta med hundar, fodrade flanellskjortor och gevär ut på jakt

Att vara ute och jaga har människan gjort sedan stenåldern, vad vi använder för verktyg för att jaga har dock förändrats med tiden.

I början jagade vi med spjut och klubbor, senare upptäckte vi att vi dödar djur på ett längre avstånd med pil och båge, och ännu senare än det upptäckte vi hur effektivt det är med pistol. Pistol blev senare jaktgevär. Under de senaste 15 tusen åren har våra fyrbenta vänner gått vid vår sida under alla sorters jakter, med hundar vid vår sida har vi fält allt från stora mammutar till mindre drontar och ännu mindre djur.

Det som gör hundar till en sådan bra kompanjon under jakten är för att de med deras mer utvecklade sinnen både kan känna lukten av och höra vilda djur i området. Hundar kan också jaga de vilda djuren så att de antingen tröttar ut sig eller kommer ut ur deras gömställen, alternativt ut till en öppen yta där de är lättare att träffa.

Så nästa gång det vankas jakt, sätt på er era fodrade flanellskjortor, sätt geväret på ryggen och greppa tag i hundkopplet (som ni redan satt runt halsen om er hund) och ge er ut i den vida, vildmarken.